Naslovnica Život Napad u Njemačkoj, tri osobe ubijene

Napad u Njemačkoj, tri osobe ubijene

154
foto arhiva

Wűrzburg — Muškarac naoružan nožem ubio je tri osobe, a nekoliko povrijedio u njemačkom gradu Wuerzburg u Bavarskoj, saopštila je policija, a prenijela agencija Associated Press (AP).

Broj povrijeđenih se ne navodi, a policija je saopštila da među njima ima teže povrijeđenih. Osumnjičeni 24-godišnji napadač je uhapšen, a tokom hapšenja policija ga je ranila. On nije životno ugrožen, saopštili su, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ministar policije u pokrajini Bavarija Joachim Herrmann izjavio je da je osumnjičeni napadač nedavno bio liječen u psihijatrijskoj ustanovi.

“Istražitelji su pronašli dokumentaciju koja pokazuje da je muškarac liječen u psihijatrijskoj ustanovi”, rekao je ministar i dodao da ne može da navede detalje o dužini liječenja.

Portparolka lokalne policije Kerstin Kunick izjavila je da su policajci upozoreni oko 17 sati na napad nožem na trgu u centru grada.

Policija je na Twitteru saopštila da ne postoji opasnost za stanovništvo. Dodatne informacije o napadu nisu objavili, a korisnike društvenih mreža pozvali su da se uzdrže od spekulacija.

(StarMo)