Naslovnica BiH Naoružati se strpljenjem: Počinje obnova tunela Crnaja

Naoružati se strpljenjem: Počinje obnova tunela Crnaja

456
foto arhiva

Konjic — Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počinju sutra zbog čega na snagu stupa izmijenjeni režim prometa na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar.

Iz javnog preduzeća Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo su ranije pojasnili da će se u toku radova, kroz Tunel Crnaja saobraćaj odvijati naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. Dok je potpuna obustava prometa predviđena u intervalu od 23 sata navečer do pet sati ujutru uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije.

Ističu da će, prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 minuta. S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata,

U periodu 1.06. – 30.9. radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

S obje strane tunela Crnaja su instalirane kamere BIHAMK-a što bi trebalo olakšati promet.


Planirani rok za okončanje obnove tunela Crnaja je juni 2022. godine, a zaključeno je da će Ceste FBiH svakodnevno pratiti, a Federalna uprava za inspekcijske poslove kontinuirano vršiti inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije, a sve u cilju sigurnog odvijanja saobraćaja i održavanja odobrenog režima saobraćaja.

(StarMo)