Naslovnica BiH Nakon Tužilaštva oglasila se i Sebija: Počinite skupljati pare za plaćanje odšete!

Nakon Tužilaštva oglasila se i Sebija: Počinite skupljati pare za plaćanje odšete!

174
prof. dr. Sebija Izetbegović

Sarajevo — Nakon što je jučer Tužilaštvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti obrazivanje Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ona je reagovala i za N1.

– Mislim da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni. Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera – kazala je Izetbegović i dodala:

– Također im poručujem: Nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez konkursa, niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama. U mom putu napredovanja, morala sam proći sve provjere predvođene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, Tužilaštvo će provjeriti i sve one rukovodice i uposlenike koji su uzimali moj dosije koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi šta i ko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju. Ja nemam pristup svom dosijeu, a obaveza fakulteta je da ga čuva. Moja akademska karijera je neupitna i tužiću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja mog ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete, poručila je Izetbegović.

 

(StarMo)