Naslovnica BiH Nakon cjelodnevne potrage: Uhapšen “naoružan i opasan” bjegunac

Nakon cjelodnevne potrage: Uhapšen “naoružan i opasan” bjegunac

162
foto arhiva

Široki Brijeg — Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačkog kantona saopštilo je u utorak uveče da je uahpšena osoba, koja se sumnjiči za ubistvo, a za kojom je trajala cjelodnevna potraga.

“Obavještavamo javnost da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, večeras oko 19:30 sati, na širem području mjesta Kočerin, grad Široki Brijeg, lišili slobode T. K. (46) osumnjičenog da je jučer oko 23:40 sati, u porodičnoj kući u mjestu Kočerin, s više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje”, navodi se u saopštenju, objavljebnom u utorak uveče na internet-stranici MUP-a ZHK-a.

Nakon cjelodnevne pretrage terena, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZHK osumnjičenog su lišili slobode, a da pri tome niko nije stradao, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da će u službenim prostorijama PU Široki Brijeg otpočeti kriminalistička obrada nad T. K. (46), o čemu će objaviti iscrpnije saopštenje.

Podsjetimo, iz MUP-a ZHK-a je ranije objavljeno upozorenje građanima da je osumnjičeni za ubistvo naoružan i opasan, te da ukoliko ga primijete, da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122.

(StarMo)