Naslovnica Mostar Najvaljeni jubilarni “Dani srca” u Mostaru

Najvaljeni jubilarni “Dani srca” u Mostaru

180
foto arhiva

Mostar — “Dani srca u Mostaru” održat će se od 28. septembra do 4. oktobra 2020. godine s motom “Upotrijebi srce da pobijediš bolesti srca za zajednicu, za voljene i za sebe”.

Manifestacija se održava “s cilljem promocije zdravih stilova života, prevencije pušenja i drugih kardiovaskularnih faktora rizika” – najavili su rganizatori.

Obilježavanje Svjetskog dana srca u Mostaru organizuje Udruženje kardiologa Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i Radne grupe Udruženja kardiologa BiH, a pokrovitelji su su Ministarstvo zdravstva HNK-a, Zavod zdravstvenog osiguranja HNK-a i Ljekarska komora i Komora medicinskih sestara i tehničara HNK-a i Bosansko-Hercegovačko-Američka akademija nauka i umjetnosti.

Virtualni naučni simpozij pod nazivom “Novine sa ESC kongresa 2020. o antikoagulantnoj terapiji-NOAK” održat će se 29. septembra od 19 sati, dok je za 4. oktobar od 9.30 do 14.30 sati planiran Marš (Španski trg – Mali i Veliki kuk na putu ka Podveležju), s određivanjem stepena rizika za KVB građanima Mostara.

(StarMo)