Naslovnica Sport “Najbolje moguće pojačanje za Zrinjski”

“Najbolje moguće pojačanje za Zrinjski”

121

Mostar — HŠK Zrinjski je u četvrtak potpisao produženje ugovora s trenerom Sergejem Jakirovićem do 31. maja 2024. godine.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Uprave kluba Denis Lasić i izvršni potpredsjednik kluba Darko Šulenta.

“U razgovoru s nama i uvažavajući sve faktore, trener je izrazio želju da ostane u Zrinjskom jer još može puno dati i na tome mu od srca hvala. On ima našu podršku, idemo dalje zajedno za bolji Zrinjski”, poručio je Lasić, prenose u četvrtak mostarski mediji, pozivajući se na Fenu.

Dodao je kako je vodstvo mostarskog kluba izuzetno zadovoljno kako se situacija u klubu razvija.

“Znate da je Zrinjski započeo pripreme u ponedjeljak, atmosfera je odlična i mjesto na tabeli nam daje vjetar u leđa. Zadovoljni smo svim faktorima u klubu i oko kluba, od navijača do uprave, a posebno s produžetkom saradnje s našim aktualnim trenerom. Na putu smo da ovu sezonu završimo sedmom titulom i već smo u pripremama za evropsko ljeto”, rekao je Lasić.

Izvršni potpredsjednik Zrinjskog Darko Šulenta komentirao je kako se konferencije za novinare obično sazivaju kada u klub dolazi neko igračko pojačanje, ali ovaj puta napravljen je izuzetak, jer je, kako je rekao, ostanak Jakirovića najbolje moguće pojačanje za Zrinjski.

“Dobili smo ono što smo tražili, trenera koji je 24 sata posvećen fudbalu i Zrinjskom. Za godinu dana se toliko identificirao s klubom pa ga mogu smatrati pravim dijelom kluba. Zadovoljni smo što smo se mogli othrvati nastojanjima Dinama i da je sam trener prepoznao da ovdje ima šta napraviti i razvijati svoju karijeru”, istakao je Šulenta.

Dodao je kako je siguran da će Jakirović u budućnosti trenirati zagrebački Dinamo, a možda i neke veće klubove ili čak neku reprezentaciju.

U novom ugovoru nije ugrađena otkupna klauzula, ali ako trener zatraži, kazao je Šulenta, i to se može učiniti.

Jakirović je zahvalio Zrinjskom što je prepoznao njegov rad, dodavši kako mu je od prvog dana u Mostaru lijepo, a ljepota generira dobre rezultate.

“Nije ispočetka bilo sve bajno, ali ovo je proces koji traje. Zadovoljstvo mi je i odgovornost što sam dio ovog projekta i želimo nastaviti putem koji smo do sada išli, želimo nastaviti s uspjesima i pobjedama kako bi uveselili sve kojima ovaj klub znači”, rekao je Jakirović.

Istakao je i veliku ulogu njegovih saradnika.

“Obično kada kažem ‘ja’ mislim i na svoje pomoćnike i cijeli štab koji također rade fenomenalan posao i jednako su zaslužni za uspjehe. Oni nisu toliko u žiži, ali je to razumljivo. Klub je također i s njima produžio saradnju”, izjavio je Jakirović.

(StarMo)