Naslovnica Mostar Najavljeno čišćenje plaže i korita “Mostarskog jezera”

Najavljeno čišćenje plaže i korita “Mostarskog jezera”

220

Mostar — Tradicionalna međunarodna ekološka akcija čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera u organizaciji Ronilačkog kluba Mostar pod nazivom Ekološka akcija ”JEZERO 2022.” održat će se u subotu 10. septembra 2022. s početkom u 12:00 sati.

“Dugi niz godina okupljamo veliki broj ekoloških zaljubljenika i ronilaca koji volonterskim radom pomažu u organizaciji ovog hvale vrijednog projekta kojim u jednom danu okupimo stotinjak mladih i mještana grada Mostara u čišćenju dijela Mostarskog jezera”, saopćili su organizatori.

Kako navode, lokacija ove plaže je svima dobro poznata, prvo kupalište poslije HE Mostar, koje svake godine u ljetnom razdoblju okupi veliki broj posjetitelja i kupača. Na dan ekološke akcije ”JEZERO 2022.” planirano je prikupljanje veće količine otpada, a preko stotinu ekoloških aktivista i ronilaca koji dolaze iz dvadeset gradova cijele regije i iz više od dvadeset klubova pomoći će nam u izvlačenju otpada iz jezera.

Na dan ekološke akcije očekujemo dolazak ribara i splavara koji će zajedno sa domaćih roniocima iz kluba biti podrška na kopnu.

“Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić koji je vrsni ronilac također će biti dio naše ekipe, a na ekološkoj akciji će roniti sa ostalim kolegama u potrazi za otpadom koji se nalaze na dnu našeg jezera”, naglasili su organizatori.

(StarMo)