Naslovnica Mostar Najavljena promocija “Priručnika medijske pismenosti” u Mostaru

Najavljena promocija “Priručnika medijske pismenosti” u Mostaru

225

Mostar — “Priručnik medijske pismenosti” biće predstavljen petak, 24. decembara 2021. godine u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 10 sati.

“Priručnik” je dio je projektnih aktivnosti u sklopu projekta “Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih (“Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth”) koga sprovode partnerske organizacije – Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH i Global Analitika.

Izdanje je namijenjeno profesorima, nastavnicima, edukatorima i aktivistima kao pomoćno sredstvo u podučavanju mladih u područjima medijskog prava, slobode govora, te medijske pismenosti u cjelini (društvene mreže, mediji, lažne vijesti, dezinformacije).

Takođe, obrađuje izuzetno aktuelne i bitne teme naročito kada se govori o informisanju mladih o ponašanju na društvenim mrežama.

Projekt “Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih” (“Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth”)finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije u BiH kao dio MATRA (Društvena transformacija) programa.

 

(StarMo)