Naslovnica Mostar Najavljena promocija knjige poezije Diane Ondelj Maksumić

Najavljena promocija knjige poezije Diane Ondelj Maksumić

212

Mostar — Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net organiziraju promociju zbirke poezije “Voda” autorice Diane Ondelj Maksumić koja će biti održana u utorak, 29. marta, u 19.30 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Promotori knjige bit će spisateljica Senka Marić, te književnici Elvedin Nezirović i Nedžad Maksumić, a poeziju će čitati Anja Rikalo Vrdoljak.

Diana Ondelj Maksumić rođena je u Mostaru, 21. decembra 1969. godine. Završila je Pedagošku akademiju, odsjek bosanski jezik i književnost, na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Dobitnica je pjesničke nagrade „Mak Dizdar“ za najbolju prvu neobjavljenu zbirku poezije na književnoj manifestaciji “Slovo Gorčina” za 1991. godinu. Živjela je u Italiji i radila kao glumica u periodu od 1993. do 1997. godine.

Dobitnica je Nagrade za najbolju pjesmu na evropskom pjesničkom konkursu „Genovantasette“ u Genovi 1997. godine. Zastupljena je u Antologiji savremene bosanskohercegovačke poezije „Qualcuno dovra dopo tutto“, objavljenoj u Rimu, 1994. godine. Od 1997. godine ponovo živi u Mostaru i radi kao glumica u Pozorištu lutaka Mostar. Poeziju je objavljivala u domaćim, srpskim, hrvatskim i italijanskim književnim časopisima, navode organizatori.

(StarMo)