Naslovnica Mostar Najavljen Okrugli sto na temu odbrane na Univerzitetu

Najavljen Okrugli sto na temu odbrane na Univerzitetu

278
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Okrugli stol na temu “Vojska i obrana zemalja regije danas” održat će se u srijedu, 4. 11., na Univerzitetu modernih znanosti u Mostaru s početkom u 12 sati.

Otvaranju okruglog stola prisustvovat će Daniel Šunter iz Balkanske bezbjedonosne mreže Beograd, predsjednik Europskog defendologija centra (EDC) Duško Vejnović, te ispred Univerziteta modernih znanosti u Mostaru Vladimir Stojanović.

Okrugli stol održat će se u okviru projektu “Sigurnost Balkana”, koji okuplja stručnjake za obranu i sigurnost iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Rumunjske, a pokrenuli su ga EDC i Balkanska bezbjedonosna mreža.

Riječ je o seriji okruglih stolova o obrambenim temama regije, a koji se održavaju na fakultetima u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bihaću i Bijeljini. Partneri projekta su Centar za sigurnosne studije Sarajevo, Atlantsko vijeće BiH i Agenda Global iz SAD-a.

Okrugli stol u Mostaru organizira Balkanska bezbjedonosna mreža u suradnji s EDC-om, Univerzitetom modernih znanosti i Forumom nevladinih organizacija iz Banje Luke, najavili su organizatori.

 

(StarMo)