Naslovnica Sport Najava: I ove godine Mostar Run Weekend

Najava: I ove godine Mostar Run Weekend

417
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Četvrtu godinu za redom u Mostaru će se od 20. do 22. 3. 2020. održati Mostar Run Weekend. Centralni događaj manifestacije je Mostarski polumaraton koji svake godine u Mostar privuče nekoliko stotina polumaratonaca iz zemalja susjedstva.

Mostarski polumaraton kojeg organizira Udruga Kinezis iz godine u godinu osim promocije zdravlja i sporta, te društvene empatije postaje festival druženja i pozitivne energije, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

Važan segment cijele organizacije je i humanitarna trka, u kojoj svake godine učestvuje sve više naših sugrađana.

Ove godine trka će se odvijati 21.3.2020., prvi dan proljeća koji je Međunarodni dan osoba sa Dawnovim sindromom i cjelokupan prihod od humanitarne trke ide mostarskoj organizaciji koja okuplja djecu s Down sindromom.

Cjelokupan program Manifestacije Mostar Run Weekend 2020 te program obilježavanja Dana osoba s Down sindromom u Mostaru bit će predstavljen na konferenciji za medije u utorak 25. 2. 2020. u 12 sati u Gradskoj vijećnici.

O manifestaciji će govoriti dr. Franjo Lovrić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Igor Ledić, predsjednik Udruženja za Down sindrom Mostar.

(StarMo)