Naslovnica Mostar Najava: Draško, Benjamina i Mario na Skokovima u Mostaru

Najava: Draško, Benjamina i Mario na Skokovima u Mostaru

427

Mostar — Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru će u nedjelju 25. jula u gradu na Neretvi okupit će gradonačelnike Mostara Marija Kordića, Sarajeva Benjaminu Karić i Banja Luke Draška Stanivukovića, potvrđeno je za Klix.ba.

Predsjednik kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo je kazao kako su iz ovog kluba pozvali na mostarske Skokove gradonačelnike tri najveća grada u BiH, sa željom da budu njihovi gosti i uživaju u tradiciji grada na Neretvi koja je duga 455 godina.

“Ideja Kluba skakača u vodu Mostari je bila na jednom mjestu okupimo gradonačelnike tri najveća grada u BiH u okruženju koje nema veze sa politikom i da pošaljemo jednu pozitivnu sliku iz Mostara. Raduje me da su se svi rado odazvali našem pozivu i potvrdili svoje dolaske, a time pokazali i da su prepoznali značaj ovog tradicionalnog događaja u Mostaru”, kaže Listo.

Ističe da će gradonačelnici Mario Kordić, Benjamina Karić i Draško Stanivuković kao gosti Skokova sa Starog mosta u Mostaru prema protokolu biti predstavljeni publici i da “ne želi da se njihov dolazak veže za bilo kakve političke konotacije”.

(StarMo)