Naslovnica Život Nagorno-Karabah: Separatističke snage se povlače

Nagorno-Karabah: Separatističke snage se povlače

239
foto: agencije - ilustracija

Stepankert — Trupe separatističke oblasti Nagorno-Karabah povlače se s određenih sektora fronta iz “taktičkih razloga”, saopštilo je bez dodatnih detalja predsjedništvo te samoproglašene republike koja je u sukobu s Azerbejdžanom.

Portparol Predsjedništva Vahram Pogosijan na Facebooku je napisao da objavljuje “da bi se spriječile spekulacije” da “vojska iz određenih sektora fronta povlači vojnike iz taktičkih razloga da izbjegne nepotrebne gubitke i nanese što veću štetu suparniku”.

On je dodao da je uspjeh separatističkih snaga “opipljiv” na oba fronta, sjevernom i južnom, i istakao da se “približava dan” kada će azerbejdžanska vojska početi da se povlači.

Iako nije rečeno odakle se povlače trupe Nagorno-Karabaha ni obim tih kretanja, prvi put se iz te separatističke oblasti javlja da njihove snage napuštaju položaje od početka neprijateljstava 27. septembra.

Ovo obavještenje dato je pošto je azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo da su jermenske snage “napustile vojne položaje” u okrugu Hardut.

Do sada su separatisti koje podržava Jermenija demantovali sve azerbejdžanskke objave o vojnim osvajanjima, prenose federalna.ba i Beta.

(StarMo)