Naslovnica Sport Nadal: Turnir će biti sjajan i bez Đokovića

Nadal: Turnir će biti sjajan i bez Đokovića

82
Rafael Nadal

Melbourne — Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je Australian Open važniji od bilo kog igrača i da će takmičenje u Melbourneu biti sjajno s Novakom Đokovićem ili bez njega.

“Iskreno, malo sam umoran od ove situacije… Sasvim je jasno da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u historiji, bez sumnje. Ali ne postoji nijedan igrač koji je važniji od takmičenja. Niko, čak ni Roger, Novak ili ja, ni Bjorn Borg, koji je bio nevjerovatan u svoje vrijeme. Igrači dolaze i odlaze, tenis ide dalje”, rekao je Nadal.

Nadal je istakao kako je Australian Open je važniji od bilo kojeg igrača.

“Ako zaigra konačno, bit će OK. Ako ne igra, Australian Open će biti veliki Australian Open sa njim ili bez njega. To je moje gledište”, dodao je on.

Nadal je rekao da poštuje Đokovića “kao osobu i kao sportistu”.

“Zaista ga poštujem, iako se ne slažem sa mnogo stvari koje je uradio u posljednje dvije sedmice”, rekao je 35-godišnji Španac.

Prvi teniser svijeta je i dalje u žrijebu za odbranu titule na Australian Openu, ali je vraćen u imigracioni pritvor nakon što mu je australijska vlada drugi put ukinula vizu.

Đoković će u pritvoru sačekati početak zvaničnog saslušanja koje je zakazano za subotu u 23:30 po srednjeevropskom vremenu, na kojem će biti odlučeno da li može ostati u Australiji.

Takmičenje na prvom grand slam turniru u sezoni počinje u ponedjeljak, prenose federalna.ba i Beta.

(StarMo)