Naslovnica Sport “Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama”

“Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama”

367

Sarajevo — Povodom dešavanja na utakmici 18. kola „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK „Široki Brijeg“ i FK „Zvijezda 09“ u nedjelju, 1. decembra na stadionu „Pecara“ u Širokom Brijegu, Nogometni savez BiH se oglasio saopštenjem za javnost. Saopštenje prenosimo u cjelini:

“Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju iz NS BiH.

(StarMo)