Naslovnica Politika Načelnica Drvara: “Novi udarac srpskom narodu u FBiH”

Načelnica Drvara: “Novi udarac srpskom narodu u FBiH”

500
Dušica Runić - načelnica Drvara

Drvar — Načelnica opštine Drvar Dušica Runić smatra da je izgradnja migrantskog centra “u srpskom selu Lipa”, kod Bihaća “novi udarac srpskom narodu u Federaciji BiH” i poruka da idu od svoje kuće, ali i da donosioci te odluke “ne misle dobro ni Bošnjacima niti Srbima koji žive na tim prostorima” – prenosi RTRS.

Runićeva postavlja pitanje da li je međunarodna zajednica pitala vlasti sa kojima je ugovarala ovaj biznis – da li je lokalno stanovništvo obezbijeđeno?

– Da li isti traže novi sukob kako bi mogli opet intervenisati. Mi Drvarčani smo voljeli otići u Bihać, iako je većina Srba otišla iz njega i znamo da, pored svih ljepota kojim obiluje, ima mjesta na kojima se mogao izgraditi migrantski centar – navela je Runićeva.

Ona je postavila pitanje vlastima FBiH i “da li je srpsko selo Lipa obećani zapad”.

– Da li je srpska Lipa obećani zapad? Da li će ova takozvana usputna migrantska stanica postati njihovo odredište? Da li će “srpska Lipa” dobiti školu, bolnicu? Da li će u toj školi biti obezbijeđena nacionalna grupa predmeta i da li će zdravstvena usluga biti na jednako lošem nivou kao većina takvih u FBiH” – pita Runićeva.

(StarMo)