Naslovnica Region Na operaciju, umjesto u zatvor…

Na operaciju, umjesto u zatvor…

711
Tomo Horvatinčić

Zagreb — Hravtski poduzetnik Tomo Horvatinčić kome je u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu trebao biti određen termin odsluženja zatvorske kazne zbog izazivanja pomorske nesreće otišao je u inozemstvo “na hitni operativni zahvat”, izvijestila je njegova tvrtka.

U priopćenju Hoto grupe ističe se da će Horvatinčić, “uslijed naglog pogoršanja zdravstvenog stanja prouzrokovanog karcinomom želuca u četvrtak biti podvrgnut hitnom operativnom zahvatu”.

“Zbog njegove složenosti, a sukladno uputama liječnika gospodina Horvatinčića, isti će biti obavljen u specijaliziranoj klinici za tumore u inozemstvu.

Po okončanju postoperativnog oporavka i odobrenju njegovih liječnika, gospodin Tomo Horvatinčić postupiti će prema daljnjim odlukama Županijskog suda u Zagrebu vezano uz izvršenju kazne”, stoji u priopćenju koje u ime Hoto grupe potpisuje Krešimir Horvatinčić.

Tomislav Horvatinčić u srijedu je trebao dobiti termin kada se treba javiti na izdržavanje zatvorske kazne za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Francesco i Marinelda Patella Salpietro, a zbog čega ga je Općinski sud u Šibeniku u prosincu pravomoćno osudio na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

(StarMo)