Naslovnica Politika Na Klauzuri i ministar RH: HDZ BiH pokreće kampanju “iza zatvorenih vrata”

Na Klauzuri i ministar RH: HDZ BiH pokreće kampanju “iza zatvorenih vrata”

134
foto: federalna.ba

Sarajevo/Vitez — Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Christian Schmidt bi trebao ispraviti nepravdu prema Hrvatima u BiH, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske koji je prisustvovao klauzuri HDZ-a BiH organiziranoj u Vitezu.

Naime, Hrvatska demokratska zajednica u BiH počela je pripreme za kampanju za Opće izbore i to je ozvaničeno iza zatvorenih vrata gdje je predstavljena Strategija izborne kampanje.

Zvaničnicima HDZ-a BiH svih nivoa vlasti obratila se kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Zatvoreno zasjedanje bit će nastavljeno i sutra, nakon čega će javnosti biti predočeno više informacija u vezi sa temama sastanka.

“Ovdje će biti prigoda raspraviti mogućnosti i promjene Izbornog zakona, svih onih reformi, pripreme za predstojeće izbore koje su doista važne za i hrvatski narod u BiH, tako da ovdje ću poslati poruku da je RH za teritorijalni integritet, za suverenu BiH, ali naravno da se sva prava hrvatskog naroda u BiH poštuju”, kazao je ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Goran Grlić Radman, prenosi portal federalna.ba.

(StarMo)