Naslovnica Region MVP Srbije osudilo paljenje zastave CG

MVP Srbije osudilo paljenje zastave CG

321
foto: RTCG.me - ilustracija

Beograd — Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Srbije najoštrije je osudilo pokušaj paljenja crnogorske zastave na zgradi ambasade te zemlje u Beogradu, ocijenivši da “to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju prebaciti na Srbiju”.

“Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osudjuje paljenje crnogorske zastave”, objavljeno je na internet-stranici tog ministarstva, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Takav čin samo ide na ruku neprijateljima srpskog naroda i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se zalaže da se dijalogom i u miru rješavaju problemi u regiiji, a u ovom slučaju u Crnoj Gori”, dodaje se.

Zastava Crne Gore na zgradi u kojoj se nalazi ambasada Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici bila je meta navijača Crvene zvezde koji su je gađali pirotehničkim sredstvima.

Povod pokušaja paljenja zastave je protest zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, podsjeća RSE.

(StarMo)