Naslovnica Život Musk potvrdio da ima “dijagnozu”…

Musk potvrdio da ima “dijagnozu”…

95
Elon Musk

New York — Elon Musk, milijarder, poduzetnik i poslovni čovjek koji stoji iza Tesle i SpaceX-a i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, u američkom je tv-showu ‘Saturday Night Live’ (SNL), u kojemu je nastupio kao gost-domaćin otkrio da ima Aspergerov sindrom.

U uvodnom je obraćanju gledateljima 49-godišnji poduzetnik rekao da je prva osoba s Aspergerovim sindromom koja vodi taj show, no kasnije se pokazalo da to nije točno te da je prvi gost-domaćin popularnog showa s ovim sindromom bio kanadski glumac Dan Aykroyd godine 2003. Američki Daily Beast piše da je glumac tada otvoreno progovorio o bolesti.

Vjeruje se da je i Musk u popularnom američkom showu prvi put progovorio o svojem zdravstvenom problemu, no nastup je iskoristio i da prokomentira svoje “trolanje” na Twitteru, a govorio je i o svojoj fasciniranosti kriptovalutom Dogecoin.

Aspergerov sindrom je neurobiološki razvojni poremećaj iz skupine autističnih poremećaja i povezan je sa socijalnim poteškoćama. Češće se javlja u osoba muškog spola, a prvi simptomi poremećaja mogu se primijetiti već oko treće godine djetetova života, premda se u većini slučajeva dijagnoza postavlja nešto kasnije, najčešće između pete i devete godine života.

(StarMo)