Naslovnica Mostar Mušić o Danu državnosti: Obaveza i čast

Mušić o Danu državnosti: Obaveza i čast

488
Edin Mušić

Mostar — U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. 11., brojne delegacija i građani Mostara odali su počast poginulim borcima NOR-a 1941-1945 i položili cvijeće na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru.

Uz ostale, cvijeće su položili izaslanik Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović i predsjedavajući Skupštine HNKŠerif Špago.

Govoreći o značaju Dana državnosti BiH, Mušić je u izjavi za novinare kazao kako “25. 11. predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u povijesti BiH”.

“Obilježavanje ovoga datuma predstavlja za nas obavezu i čast. Posmatrano kroz povijest uvijek se napadalo na državnost BiH, međutim ona je uspijevala odoljeti zahvaljujući ljudima koji je doživljavaju istinski svojom i patriotima koji su zarad države i potkraj prošloga stoljeća dali mnoge živote” – istaknuo je Mušić.

Istim povodom je položeno cvijeće i odana počasti šehidima i poginulim borcima obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., na mostarskim Šehitlucima.

U Narodnom pozorištu Mostar je planirana Svečana akademija.

(StarMo)