Naslovnica Politika Mušić i Marić sa ambasadorom Turske

Mušić i Marić sa ambasadorom Turske

296

Mostar — Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić i predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić primili su danas u prostorijama SDA u Mostaru Njegovu ekselenciju ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, saopšteno je iz SDA.

Tom prilikom razgovarano je o dosadašnjoj saradnji institucija sa podučja HNK sa ambasadom Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati i realizirati u budućnosti, kao i o situaciji i političkim pregovorima u Gradu Mostaru.

Posebna pažnja tokom sastanka posvećena je stanju u oblasti privrede, turskim investicijskim projektima na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, te projektima u oblasti turizma.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, koji je bio posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dvije prijateljske zemlje nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Mušić i Marić upoznali su ambasadora Koca o razgovorima koji se vode na nivou stranaka o uređenju Grada Mostara, kao i očekivanjima da će se u ovoj godini u Mostaru nakon dugo vremena održati lokalni izbori. Zajednički zaključak je da dialog nema alternativu, te da je od izuzetne važnosti iznaći rješenje koje će podjednako zaštiti interese svih ljudi koji žive u Mostaru, stoji u saopštenju iz SDA.

(StarMo)