Naslovnica Mostar MUP: Uhapšena dvojica državljana Palestine

MUP: Uhapšena dvojica državljana Palestine

94
foto: Pixabay - ilustracija

Mostar — Dvojica državljana Palestine su lišeni slobode i biće predmet kriminalističke obrade zbog sumnje da su izvršili provalu u ugostiteljski objekat i u jedan stan, saopšteno je u srijedu iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

U redovnom, dnevnom biltenu događaja za posljednja 24 sata MUP-a HNK-a se navodi da je sinoć u 22,05 sati Policijska uprava (PU) Mostar je obaviještena od strane građana da su dva nepoznata migranta izvršila provalu u Ugostiteljski objekat “Neretvanjski gusar” u Dubrovačkoj ulici.

Potom je u noći između utorka i srijede u 01,25 sati zaprimljena prijava da dva nepoznata migranta pokušavaju izvršiti provalu u stan u Vukovarskoj ulici.

“Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, koji su pregledom terena, u blizini benzinske pumpe “AC OIL” u Ulici Vukovarska primjetili dva lica koja odgovaraju opisu. Isti su lišeni slobode i bit će predmet krim. obrade, a radi se o državljanima Palestine”, stoji u saopštenju MUP-a HNK-a.

(StarMo)