Naslovnica BiH MUP o nesreći u Stocu

MUP o nesreći u Stocu

709
Stolac; foto: arhiva - ilustracija

Mostar/Stolac — U toku su sve mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji vozila i vozača koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak u Stocu, usljed koje je jedno lice smrtno stradalo.

To je saopšteno u utorak iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U informaciji, objavljenoj, na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a, stoji da je oko 09,45 sati Policijska stanica (PS) Stolac obaviještena da Kranjčevićevoj ulici pored puta leži nepoznato muško lice, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Dolaskom na lice mjesta pripadnici policije su utvrdili da se radi o osobi inicijala M.B.(1929.) iz Berkovića, kojeg je udarilo nepoznato teretno motorno vozilo.

Povrijeđeni pješak je prebačen vozilom Hitne pomoći u Dom zdravlja Stolac, gdje mu je pružena medicinska pomoć, a nakon toga je prebačen na CUM (Centar urgentne medicine) Mostar, gdje je od zadobivenih povreda preminuo.

“O svemu je upoznat tužilac, dok su u toku sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji vozila i vozača koji je učestvovao u ovoj saobraćajnoj nezgodi”, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(StarMo)