Naslovnica Mostar MUP: Krivična prijava protiv D.B.

MUP: Krivična prijava protiv D.B.

581
foto: MUP HNK - ilustracija

Mostar — Policijska uprava (PU) Mostar, nakon provedene kriminalističke istrage, podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, protiv lica inicijala D.B. rođenom 5. 2. 1984. godine u Mostaru, stalno nastanjen u Mostaru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Krivična prijava je podnesena zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U saopštenju MUP-a se podsjeća da su 29. oktobra ove godine u ulici Kneza Višeslava (Rudarska, op. starmo) u Mostaru, policijski službenici PU Mostar radeći redovne policijske zadatke kontrole lica i saobraćaja, u putničkom motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronašli određenu količinu suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu.

“Krim-tehničkom analizom i vještačenjem izuzetih materija od osumnjičenog, utvrđeno je da se radi opojnoj drogi Cannabis”, stoji u saopštenju, objavljenom na internet-stranici MUP-a HNK-a.

(StarMo)