Naslovnica Mostar MUP HNK: Uhapšene osobe iz Bugojna i Gornjeg Vakufa

MUP HNK: Uhapšene osobe iz Bugojna i Gornjeg Vakufa

153
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Policijski službenici Policijske stanice (PS) Mostar-Centar u noći između srijede i četvrtka lišili su slobode lice inicijala B.T. (1995.) iz Bugojna, te lice I.Č. (2003.) iz Gornjeg Vakufa, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Navedena lica lišena su slobode u Ulici maršala Tita zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela na području HNK, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici PS Mostar-Centar pretresom osumnjičenih lica pronašli su dokumente od putničkog vozila „Citroen“, čiji je vlasnik lice iz Bugojna, više bankovnih kartica i dva mobitela koja su ukrali u Neumu.

Vozilo Chrysler, koje su osumnjičeni koristili u vršenju krivičnih djela, ukradeno je u Bugojnu, te su ga prodali u Mostaru. Vozilo je izuzeto, te pohranjeno u krug Policijske uprave (PU) Mostar i bit će vraćeno vlasniku.

Nakon završene kriminalističke istrage predmet će biti proslijeđen nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje, navodi se u saopštenju za javnost MUP-a HNK-a, objavljenom u petak.

(StarMo)