Naslovnica Mostar MUP HNK o Uborku: Radnje poduzete na zahtjev Grada Mostara

MUP HNK o Uborku: Radnje poduzete na zahtjev Grada Mostara

409
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Nakon deblokade deponije Uborak saopćenjem za javnost oglasili su se iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policijski službenici MUP-a HNK poduzeli su Zakonom propisane mjere i radnje i izvršili deblokiranje pristupa deponije, kojom gospodari JP ”Deponija” Mostar – naveli su iz policije.

Službene radnje su poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 02. 12. 2019. i 06. 12. 2019. i Zaključka Vlade BiH od 28. 11. 2019. u kojem, između ostalog, stoji da se, citiramo: ”…ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole”.

Zakonom o unutrašnjim poslovima propisano je, naveli su, da je policija dužna pružiti pomoć radi rješavanja poslova i zadaća koji spadaju u nadležnost drugih državnih tijela, privrednih društava i pravnih osoba koja vrše javna ovlaštenja, ako se prilikom vršenja tih poslova naiđe na fizički otpor ili se takav otpor može osnovano očekivati – naveli su iz MUP-a HNK.

(StarMo)