Naslovnica Mostar MUP HNK: Dvoje uhapšeno, zbog “ubojstva u pokušaju”

MUP HNK: Dvoje uhapšeno, zbog “ubojstva u pokušaju”

14

Mostar — Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom tužiteljstva HNK, u akciji kodnog naziva “Hum” na području Mostara i Tomislavgrada, priveli dvije osobe.

Akcija je vezana za dokumentiranje kaznenog djela organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom ubojstva u pokušaju, te kaznenim djelima izazivanja opće opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenog nabavljanja, te držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje, KZ FBiH.

Ovom istragom dokumentirana je organizirana kriminalna grupa na čelu s osobama inicijala S.Đ. koja se dovodi u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, na način da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari, kao i izazivanje opće opasnosti, koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Vezano za navedeno, u sklopu operativne akcije policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru, obavili više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom slobode lišene osobe inicijala S. Đ. (1978.) iz Tomislavgrada i I. V. (1960.) iz Mostara, dok su osobe A. F. (1991.) i A. Š. (1987.) iz Mostara ispitane, a koje se nalaze na izdržavanju kazne po drugom osnovu.

Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičene osobe pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutih kaznenih djela.


(StarMo)