Naslovnica Mostar Mujkanović: Uspješna godina, uprkos koroni

Mujkanović: Uspješna godina, uprkos koroni

370
Almir Mujkanović; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Protekla godina u Narodnom pozorištu (NP) Mostar bila je vrlo uspješna s obzirom na sve okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa, izjavio je za Fenu direktor NP Mostar Almir Mujkanović.

– To kažem iz razloga jer smo protekle godine osvojili ukupno petnaest nagrada, nastupali na mnogim festivalima, organizirali smo Međunarodni festival Mostarska liska, te koorganizirali manifestaciju Mostarsko ljeto – kazao je Mujkanović.

Prema njegovim riječima, ta pozorišna kuća protekle godine, nažalost, imala je samo jednu premijeru, ali uzimajući u obzir broj nagrada u datim okolnostima, može se reći da je sezona ipak bila na neki način uspješna.

Narodno pozorište Mostar trenutno radi na novom projektu, predstavi “Novo normalno show” po motivima španskog autora Injiga Ramireza de Ara, u režiji Ivana Lea Leme, čija se premijera očekuje 18. februara.

– Također, pozorište planira još tri premijere tokom ove godine, ali sve će zavisiti od okolnosti, epidemiološke situacije i nekih drugih faktora, koji uslovljavaju naš rad – kazao je Mujkanović, prenijeli su bh. portali.

Dodao je kako će i ove, kao i proteklih godina, publika moći uživati u tradicionalnom Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska, čije je održavanje planirano krajem petog i početkom šestog mjeseca.

– Mi u ovoj godini računamo svakako na jedan obiman rad i vjerujem da će publika imati šta vidjeti na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru. S obzirom na proteklu uspješnu godinu uprkos koroni, nadamo se da će nas nositi ta jedna pozitivna energija i da ćemo imati barem približno uspješnu sezonu koja je pred nama – ustvrdio je Mujkanović.

(StarMo)