Naslovnica Mostar Mujkanović: NP Mostar u “hladnom pogonu”, ali ipak radi…

Mujkanović: NP Mostar u “hladnom pogonu”, ali ipak radi…

188
direktor NP Mostar, Almir Mujkanović

Mostar — Narodnom pozorištu Mostar su mjere izazvane pandemijom koronavirusa načinile štetu veću od 100.000 KM direktnih prihoda koje su ostvarivali obavljajući svoju djelatnost.

Direktor tog pozorišta, Almir Mujkanović, očekuje da će gubici biti još veći – piše klix.ba.

– Naša sala prima 350 gledalaca, a sada je dopušteno najviše 50 posjetilaca. Također, neki od značajnih sponzora s kojima smo imali tradicionalnu saradnju otkazali su sve ugovore tako da će nam trebati vremena da sve to saniramo. Važno je napomenuti da Grad Mostar i Vlada HNK nisu smanjivali budžet pozorištu, tako da imamo osigurana sredstva za takozvani hladni pogon. Za produkciju ćemo se, po običaju, snalaziti, kazuje nam Mujkanović.

Mujkanović podsjeća kako NP Mostar, “već godinama radi u svojevrsnom kriznom modu”, pa problemi koje je izazvala pandemija “nisu imali šokantne posljednice na njihov rad kao što se očekivalo”.

– Sama činjenica da svakodnevno, cijelu sedmicu radimo punim kapacitetima, da smo već organizovali 17. Međunarodni festival komedije ‘Mostarska liska’, koji je prema mnogim procjenama bio izuzetno uspješan, da pripremamo novu predstavu te da igramo po cijeloj Bosni i Hercegovini govori o tome da je Narodno pozorište u Mostaru dobro organizovan i produktivan kolektiv”, naglašava Mujkanović.

 

(StarMo)