Naslovnica Život Muftijstvo Mostar: Tri programa u okviru “Zdravlja prije svega”

Muftijstvo Mostar: Tri programa u okviru “Zdravlja prije svega”

508
foto arhiva

Mostar — Odjel za brak i porodicu pri Muftijstvu mostarskom organizira jednomjesečnu manifestaciju pod nazivom “Zdravlje prije svega” koja će obuhvatiti tri događaja.

Moto manifestacije je „Bolje spriječiti, nego liječiti“.

U okviru ove manifestacije u srijedu 25.09.2019. godine u 19 sati, u Centru za kulturu Mostar održatće se tribina o temi „Zdrav životni stil i uloga porodice u njegovom oblikovanju“. Gosti tribine su akademik dr Enver Zerem i mrhfz Lejla Boškailo- Obradović. Moderator tribine bit će, koordinatorica odjela za brak i porodicu.

Centralni događaj manifestacije „CharityRace – Teferič zdravog stila života“ planiran jeza 05.10.2019. godine u Parku Zalik pored OŠ „Zalik“. Ovaj događaj će biti sportsko-rekreativnog i zabavno-edukativnog karaktera za cijelu porodicu. Obuhvatit će niz aktivnosti, kao što su takmičenja u  atletskim sportskim vještinama, fitnes vježbe, ponudu zdrave hrane i savjeta stručnjaka iz domena sporta i nutricionizma. Cilj organizatora progama je da ovo druženje građana Mostara bude i humanitarnog karaktera.

Manifestacijaće biti zatvorena promocijom prve domaće halal kuharice, „Iz Nahlinehalal kuhinje“ koja će se održati u prostorijama kulturno-edukativnog centra za ženu „Sehara“ u Kulturnom centru Kralj Fahd u Mostaru, dana 08.10.2019.

“Naš cilj je da kroz ovu manifestacije  doprinesemo podizanju svijesti građana i edukaciji o zdravom načinu života. Namjeravamo u okviru naših aktivnosti ukazati na propuste i greške modernog načina ishrane i stila života, ali i ponuditi zdravu i praktičnu alternativu tim izazovima u okviru porodice, kroz duhovnost, društvenu angažiranost i promjene u stilu življenja”, istakla je koordinatorica odjela za brak i porodicu Mostarskog muftijstva mr. Lejla Mezit.