Naslovnica Život Muftija Hasanović: “Individualna molitva jedino rješenje”

Muftija Hasanović: “Individualna molitva jedino rješenje”

163
muftija Aziz Hasanović

Zagreb — Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović kazao je da “razumije svakog vjernika koji iskazuje svoju žal što ne može već treći petak obaviti bar tjednu molitvu u džamiji”, ali je naglasio da je pod opasnosti od pandemije za cijeli svijet “individualna molitva jedino rješenje”.

Život i zdravlje pojedinca i zajednice u islamu je na prvom mjestu. Temeljem toga, poštivanje nadležnih službi je obveza. Samo takvim pristupom i čvrstom disciplinom možemo nadvladati trenutnu situaciju, kazao je muftija Aziz Hasanović za Hinu.

Nevidljivi virus izazvao je veliki strah i pokazao istu opasnost za sve ljude na svijetu, bili bogati ili siromašni, bijelci ili crnci, vladari ili potlačeni, muškarci ili žene.

– Na taj način danas u svijetu živi preko tri milijarde ljudi, a ostatak je u poluizolaciji zabrinut za svoje zdravlje i život, ocijenio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice Hrvatske.

Muftija Hasanović smatra „da molitva jača mentalno zdravlje“ i da su molitve „iskrenije u samoći i velikoj potrebi kao što je ova“. Molitva se može obavljati pojedinačno ili u zajednici – naglašava muftija Aziz Hasanović.

(StarMo)