Naslovnica Mostar Muftija Dedović: Ponašati se odgovorno u vremenima iskušenja

Muftija Dedović: Ponašati se odgovorno u vremenima iskušenja

403

Mostar — Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović u ponedjeljak je posjetio Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru gdje je u razgovoru s direktorom te bolnice Zlatkom Guzinom izrazio punu zahvalnost i podršku menadžmentu i osoblju koji ulažu velike napore u očuvanju zdravlja građana Mostara.

“Svi uposlenici bolnice zaslužuju poštovanje nas i šire društvene zajednice u ovom vremenu kada smo upućeni jedni na druge i kada moramo suosjećati i biti solidarni jedni s drugima”, kazao je muftija Dedović, saopćeno je iz mostarskog Muftijstva.

Saradnja Islamske zajednice u Mostaru s Kantonalnom bolnicom, podsjetio je, intenzivirana je početkom pandemije covida-19, a današnja posjeta samo je, kako kaže, jedan u nizu prijateljskih susreta organiziranih s ciljem sagledavanja kompletne zdravstvene situacije u gradu Mostaru.

“Islamska zajednica vrlo je odgovorna društvena struktura koja je pažljivo slušala i uvažavala savjete struke da bismo zajednički doprinijeli zajedničkoj borbi, i svakako da je važno da se nastavimo ponašati odgovorno”, istakao je muftija.

Njegova današnja posjeta navedenoj bolnici svojevrstan je i apel svim društvenim strukturama i pojedincima da se odgovorno ponašanju u ovim vremenima iskušenja, te tako sačuvaju zdravlje svih građana.

“Svi moramo činiti što je u našoj moći, bez opuštanja i neodgovornog ponašanja. Bolnica i zdravstveni radnici imaju svoje kapacitete i mi ne smijemo doći u situaciju da ti kapaciteti budu preopterećeni. Mi u Islamskoj zajednici smo svojim radom i apelima pokazali odgovornost i molimo sugrađane da situaciju shvate krajnje ozbiljno i da u ovom vremenu budemo na usluzi zdravstvenim radnicima”, poručio je muftija Dedović.

Direktor bolnice Zlatko Guzin zahvalio je muftiji na, kako kaže, stalnom interesu za zdravstvene prilike u Mostaru i široj regiji te na podršci bolnici ‘Dr. Safet Mujić’ za vrijeme pandemije.

“Od početka pandemije Mostarsko muftijstvo je organiziralo akcije pomoći u lijekovima i zaštitnoj opremi. Usprkos vrlo teškoj epidemiološkoj situaciji u kantonu i činjenici da je znatan broj zaposlenih bio izložen infekciji koronavirusa, velikim trudom i zalaganjem svih zaposlenih za sada uspijevamo odgovoriti zadatku u ovim specifičnim okolnostima zajedno i uz usku saradnju sa svim drugim zdravstvenim ustanovama u našem kantonu”, navodi se u saopćenju.

(StarMo)