Naslovnica Mostar Muftija Dedović i Izetbegović “o važnim pitanjima i izborma u Mostaru”

Muftija Dedović i Izetbegović “o važnim pitanjima i izborma u Mostaru”

160

Mostar — Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović danas je u svom uredu primio predsjednika SDA Bakira Izetbegovića s kojim je razgovarao “o važnim društvenim pitanjima u Mostaru i predstojećim lokalnim izborima”.

“Mi Bošnjaci želimo da ovo bude pobjeda Mostara, ne pobjeda nad nekim, jer nam valja poslije izbora nastaviti živjeti skupa”, kazao je Izetbegović, priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

Uz očekivanja da će za gradonačelnika biti izabran kandidat Koalicije za Mostar 2020 Zlatko Guzin, Izetbegović je istaknuo da politika Koalicije za Mostar jednako tretirati ljude, koja će od Mostara napraviti grad kakav on zaslužuje biti, grad turizma, grad prosperiteta, pomirenja, ujedinjeni, europski, bosanskohercegovački Mostar.

On je zahvalio muftiji Dedoviću i Islamskoj zajednici na svemu što su učinili na normalizaciji prilika u Mostaru i jačanju kapaciteta društvenog života u ovom gradu.

“Muftija je jako cijenjen ne samo među političarima već i građanima Mostara i dosada je pružio krucijalnu pomoć da se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru. Konačno smo vratili demokraciju u Mostar, omogućili ljudima da biraju i sad nam slijedi ona druga stepenica, pomirenje i zajednički rad s Hrvatima, Srbima i ostalim građanima, da napravimo Mostar na koji ćemo svi skupa biti ponosni”, naglasio je Izetbegović.

Današnji sastanak s Izetbegovićem samo je jedan u nizu sastanaka koje je muftija Dedović u posljednje vrijeme imao s predstavnicima različitih političkih stranaka na lokalnoj i državnoj razini.

“Nama je drago kada imamo priliku iskazati naša stajališta u vezi s općim društvenim pitanjima, a sve s ciljem stvaranja demokratskog ambijenta u kojem ćemo jačati pluralno društvo, u kojem ćemo imati višeglasje. To su tekovine suvremenog i modernog društva u kojem vjerske zajednice, tako i u našoj državi koja je sekularna, imaju svoje mjesto i sasvim je prirodno da se čuje glas vjerskih institucija koje brinu i o duhovnom i o kulturnom i obrazovnim ambijentu, u kojem jedan narod i svi narodi ove zemlje žive”, kazao je muftija.

(StarMo)