Naslovnica Život MTM: Večeras snimanje predstave “PIT”

MTM: Večeras snimanje predstave “PIT”

494

Mostar — Poštujući sve propisane mjere i uz značajno smanjen broj sjedišta, u dvorani Mostarski teatar mladih (MTM) redovno igra predstave i pokušava nadoknaditi dvomjesečnu pauzu kako bi ukupan godišnji plan bio u potpunosti ostvren.

Tako će večeras, 13. juna 2020. godine na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20,00 sati biti izvedena 10. repriza hit predstave “PIT” nastale po nagrađenom tekstu Ljubinke Stojanović. U predstavi igraju Sara Kljajić, Edina Delalić, Ali Kamer Aksoy, Miran Bečević i hrčak Bela, Predstavu je režirao Sead Đulić. Večerašnja izvedba će biti snimana kako bi u dogledno vrijeme bila dostupna i u tom formatu, javljaju iz MTM-a.

Pored igranja predstava u MTM-u teku pripreme za redovnu godišnju manifestaciju Dani teatra mladih, koja se ove godine održava po 34-ti put, a počinje u nedjelju, 29. juna i trajaće sedam dana. Na ovom retrospektivnom festivalu publika bira najbolja ostvarenja i zapravo svojim ocjenama daje mišljenje o repertoaru i dometima Mostarskog teatra mladih što godinama služi za planiranja repertoarske strategije MTM-a.

(StarMo)