Naslovnica Život MTM: Uprkos pandemiji, Bajkovnica

MTM: Uprkos pandemiji, Bajkovnica

273

Mostar — Mostarski teatar mladih (MTM) u saradnji sa Centrom za dramski odgoj i narednog januara djeci i mladim ljudima, uprkos svim ograničenjima izazvanim pandemijom, nudi kreativno druženje u okviru programa 14. Sajma dječije kreativnosti “BAJKOVNICA”.

Naredna “Bajkovnica” realizira se sa “Pongo zabavnim parkom” i donosi veselo i razigrano kreativno druženje u umjetničkim radionicama.

Biće tu glume, plesa, pisanja i crtanja, pravljenja maski i lutki, gledanja inspirativnih predstava, ali i istraživanja kako riješiti neke probleme koji muče djecu i mlade ljude, saopšteno je iz MTM-a.

Naime, “Bajkovnica” je koncept kroz koji djeca uče razne glumačke i druge umjetničke vještine na zabavan i kreativan način. Radionice će trajati 11 dana, a svaka od njih je različita i posebno osmišljena.

Četverosatne radionice će se održavati u prostorijama “Pongo zabavnog parka”. Zbog Covid-19 pandemije broj djece koja se mogu prijaviti na ove vesele radionice je ograničen. “Bajkovnica počinje sa radom 4. januara 2021. godine i trajaće do 15. januara.

(StarMo)