Naslovnica Mostar MTM: 99 izvedba predstave “Presuda: Tiha likvidacija”

MTM: 99 izvedba predstave “Presuda: Tiha likvidacija”

346
foto arhiva

Mostar — U okviru Ljeta u MTM-u, Mostarski teatar mladih publici nudi 99. reprizu predstave “Presuda: Tiha likvidacija”. Posljednje izvedbe ove predstave igraju se pod motom Jurimo stotu, sa ambicijom da se stota repriza odigra do kraja augusta ove godine kada počinje 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20,30 sati i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. “Presuda: Tiha likvidacija” je autorski projekat Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, saopštili su iz MTM-a.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao: “Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”.

(StarMo)