Naslovnica Život MSR nastupa u Splitu

MSR nastupa u Splitu

259

Zagreb/Split — Svjetska world music atrakcija i jedan od najpoznatijih balkanskih etno sastava Mostar Sevdah Reunion nastupit će u nedjelju, 16. augusta, na pozornici na otvorenom splitskog poluotoka Sustipan u sklopu tzv. post festum programa 66. Splitskog ljeta.

Kako se ističe u najavi, “pioniri sevdaha 21. stoljeća” Mostar Sevdah Reunion svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno muzičkim elementima već 22 godine oduševljavaju publiku širom svijeta kao istinska world-music atrakcija.

“Priča o sastavu Mostar Sevdah Reunion priča je o uspjehu uprkos lošim šansama, priča o uspjehu grupe, ali prije svega o upornosti i ustrajnosti u ostvarivanju svoje vizije jednog čovjeka”, stoji u najavi, prenose bh. mediji.

Na predstojećem splitskom koncertu Mostar Sevdah Reuniona kao vodeći vokali nastupit će Milutin Sretenović – Sreta i Antonija Batinić. Senad Trnovac je bubnjar, bas gitara i popratni vokal Marko Jakovljević, solo-gitarista i popratni vokal Milić Petrović – Mišo, ritam gitarista i popratni vokal Sandi Duraković, violinista i popratni vokal Ivan Radoja – Vanja, te Gabrijel Prusina na klaviru i klavijaturama.

Repertoar je zamišljen kao presjek dvadesetdvogodišnjeg rada benda. Uz klasične sevdalinke i materijal s albuma “Balkan Autumn”, bit će tu i hitova koje je Mostar Sevdah Reunion napravio s pokojnim legendama romske muzike Šabanom Bajramovićem i Ljiljanom Buttler.

Koncertni nastup Mostar Sevdah Reuniona, kao i ostali ovogodišnji koncerti iz programa Split So(u)l, održavaju se u saradnji producentske firme Music Time i Hrvatskog narodnog kazališta Split kao dio programa Splitskog ljeta. Ciklus završava 17. augusta koncertom Massima Savića.

(StarMo)