Naslovnica Mostar Mozaik i Grad Mostar: Biće Omladinska banka…

Mozaik i Grad Mostar: Biće Omladinska banka…

570

Mostar — Fondacija Mozaik i Grad Mostar potpisali su u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici Memorandum o suradnji kojim potvrđuju da će partnerski doprinijeti razvoju Programa Omladinske banke u Gradu Mostaru.

Program uključuje i podršku mikrobiznisima mladih, razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Startup studio u razdoblju od 21. 05. 2021. do 31. 12. 2024. godine.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i Željko Pauković, direktor Programa Omladinske banke, a zajednički fond koji osiguravaju Mozaik i Grad Mostar ovim Memorandumom iznosi 168.000 maraka.

Program “Omladinska banka” omogućava mladima da “prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte na području Grada Mostara uz monitoring i podršku Odbora Omladinske banke Mostar, Grada Mostara i Mozaika”.

Prema Memorandumu, Mozaik je odgovoran za uspostavljanje strukture i definiranje uloge članova i članica Odbora Omladinske banke Mostar, organizaciju treninga za članove i članice Odbora, te podršku Odboru pri selekciji, monitoringu i promociji društveno korisnih projekata i mikrobiznisa. Te aktivnosti će se provesti u suradnji s imenovanim koordinatorom iz Grada Mostara.

Grad Mostar će također omogućiti podršku u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade uključujući i društvene biznise koji su osnovani na području Grada.

(StarMo)