Naslovnica Mostar “Mostarsko ljeto”: Odigrana komedija “Bog masakra”

“Mostarsko ljeto”: Odigrana komedija “Bog masakra”

139

Mostar — Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak uveče je u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“ odigrana predstava “Bog masakra” autorice Yasmine Reze, u režiji Admira Glamočaka, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja “Theater Factory”.

U komediji “Bog masakra” četvero roditelja se sastane kako bi na civiliziran način riješili problem tuče svoje djece i sami se pretvore u vrišteća i neodgojena derišta.

Predstava ismijava mane ekstremno politički korektnog i liberalnog društva u koje se svesrdno trudimo pretvoriti, ali i generalno mane svih ljudi u svojoj pretencioznosti.

Kostimograf je Amin Ćosić, a scenografiju i dizajn je radio Amar Zahiragić. U predstavi igraju: Ivona Baković, Dženita Imamović Omerović, Mak Čengić i Davor Sabo.

U okviru manifestacije „Mostarsko ljeto“ naredni događaj je planiran za utorak, 28. 06., u 20 sati i predstavu „Heroj nacije“ Ivana Lalića, u režiji Gorana Damjanca, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, saopštili su organizatori.

(StarMo)