Naslovnica Mostar Mostarsko ljeto: Na redu je klasična muzika…

Mostarsko ljeto: Na redu je klasična muzika…

98
foto arhiva

Mostar — U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Centru za kulturu Mostar će večaras biti organizovan koncert “Marija Mila Milas i prijatelji”.

Na redu je veče klasične muzike sa vrlo zanimljivim repertoarom: Bach, Marais, Prebanda i drugi. Učesnici su: solistkinja na flauti Marija Milas uz pratnju Roka Škobića-gitara i Ante Milića-harmonika.

Marija Mila Milas, solista-flauta. Rođena 12. 08. 2002. godine. Studentica prve godine Muzičke akademije u Sarajevu u klasi red.prof.mr. Sakiba Lačevića. Završila Gimnaziju Mostar i Srednju Muzičku skolu I. i II. stepena u Mostaru u klasi prof. Sabrine Smake, gdje je bila i učenik generacije. Od trećeg razreda Osnovne škole redovno je učestvovala na mnogim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.

Svirala je na obilježavanju mnogih javnih događaja u Mostaru (slikarske izložbe, promocije književnih dijela), a dobitnica je priznanja Kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za ostvarene izuzetne rezultate.

Roko Škobić-pratnja gitara. Rođen 18.12. 2001. godine. Završio Osnovnu i Srednju muzičku školu teoretski i instrumentalni smjer (gitara) u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru. Srednjoškolsko instrumentalno obrazovanje završio u klasi profesora Đanija Šehua. U svom dosadašnjem školovanju imao je priliku učestvovati na raznim takmičenjima.

Ante Milić-pratnja, harmonika. Rođen 18. 6. 2002. godine. Završio osnovnu i srednju muzičku školu instrumentalni smjer harmonika u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru. Harmoniku završio u klasi profesora Aleksandra Stojanović. Učestvovao na brojnim takmičenjima.

(StarMo)