Naslovnica Mostar Mostarsko ljeto: Gostuje “Ježeva kućica”

Mostarsko ljeto: Gostuje “Ježeva kućica”

216

Mostar — U sklopu kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto”, u Pozorištu lutaka Mostar u srijedu, 19. augusta, u 20 sati bit će odigrana predstava “Ježeva kućica” autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića, nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići.

Predstava “Ježeva kućica”, kao i Ćopićeva knjiga, podučava sve nas kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promovira univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki-Džehverović, Ermina Nišić, Mirza Bajramović, Adem Smailhodžić i Abidin Čolaković, saopštili su organizatori.

Ovogodišnja manifestacija “Mostarsko ljeto” bit će zatvorena u petak, 28. augusta, u Pozorištu lutaka Mostar u 20 sati izvedbom predstave “Tobija” Zdeneka Floriana, u režiji Marija Drmača, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

(StarMo)