Naslovnica Mostar Mostarsko ljeto 2021. završava sevdahom…

Mostarsko ljeto 2021. završava sevdahom…

281

Mostar — Ovogodišnja tradicionalna kulturno-turistička manifestacija “Mostarsko ljeto 2021”, završava u četvrtak 26.8.2021. koncertom “Večer sevdaha” Narodnog orkestra Mostar, koji će se održati u Centru za kulturu u 20:00 sati.

Kako su najavili organizatori posjetioci će imati priliku uživati u interpretacijama tradicionalnih bosanskohercegovačkih narodnih pjesama mostarskih solista: Adnana Jakupovića, Mustafe Omerike, Anela Čorde, Salema Sihirlića, Adnana Jerlagića, Hamze Šantića, Dine Memića i Semira Hrbinića.

Prije najavljenog konerta, koji će biti 33. po redu sadržaj na ovogodišnjem “Mostarskom ljetu”, organizatori će uručiti prigodne zahvalnice pokroviteljima ali i najvjernijim posjetiocima.

Podsjetimo, “Mostarsko ljeto 2021”, počelo je 20. juna ove godine, a posjetiocima je ponudilo mnoštvo različitih programa za sve generacije.

Organizatori kulturne manifestacije s tradicijom dugom više od tri decenije su: Centar za kulturu, Narodno pozorište, Narodna biblioteka, Pozorište lutaka i Muzej Hercegovine.

Ovogodišnji sponzori su: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Grad Mostar i BH Telecom.

(StarMo)