Naslovnica Sport Mostarski sportisti idu na Igre u Anconu

Mostarski sportisti idu na Igre u Anconu

279

Mostar/Ancona — Treće izdanje Jadransko – jonskih igara mladih – ANIMUS održava se u periodu od 27. – 29.09.2019.godine u Ankoni. I ovaj put svoje učešće su potvrdili sportisti Mostara potpomognuti sa sportistima iz Zenice i Sarajeva.

Nadamo se dobrom nastupu svih sportista u sklopu delegacije Mostara, odnosno što bolje predstavljanju Bosne i Hercegovine. Sportovi koji će predstavljat Mostar/Bosnu i Hercegovinu na igrama u Ankoni su:

– Nogometna reprezentacija Grada Mostara

– Rukometna reprezentacija Grada Mostara

– Basket, dječaci i djevojčice – Mostar

– Tenis, dječaci i djevojčice – Mostar

– Atletika, dječaci i djevojčice – Zenica

– Vaterpolo, dječaci – Sarajevo

Veliku zahvalnost izražavamo prema našim domaćinima Općini Ankona i njihovom osoblju na podršci u realizaciji odlaska na igre – javili su iz Sportskog saveza.

Igre se održavaju pod nazivom Jadransko-Jonske igre za socijalnu inkluziju i podržane su od strane Europske unije kroz projekt Erasmus +

Sportisti koji će uzeti učešće na igrama rođeni su 2003 godine i mlađi, a dolaze iz 16 zemalja, i to: Austrija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Letonija, Poljska, Češka, Rumunija Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija, i domaćin Italija.

(StarMo)