Naslovnica Mostar Mostarski skakači “spremni su na sve scenarije”…

Mostarski skakači “spremni su na sve scenarije”…

335
foto arhiva - ilustarcija

Mostar — Šta raditi u ovim danima? Bavimo se i dezinfekcijom prostorija na Starom mostu, čekajući da sve ovo prođe. A, i u ovim novim uslovima se skače. Skokovi ne moraju biti samo za protuuslugu. Skok može biti izveden i za sreću i dobro zdravlje- kaže predsjednik Kluba skakača “Mostari” Semir Drljević – Lovac u razgovoru za Anadolu Agency.

I danas svako ko eventualno dođe na Stari most može naručiti skok. Teško je predvidjeti dokad će pandemija trajati, a u Klubu skakača “spremni su na sve scenarije kada je riječ o organizaciji Skokova sa Starog mosta”.

“Skokove smo organizovali i za vrijeme agresije na Mostar. Nismo imali publiku, ali su skakači skakali. Ako do kraja jula stanje koje imamo ne prođe, spremni smo ponovo organizovati skokove i bez publike. Ali o tom – potom… Vjerujem da će se dotad stvari ipak vratiti u normalu. Kad je riječ o samom Klubu, mi ovim ništa ne gubimo. Gube, istina, pojedini članovi koji skaču za turiste. Riječ je o pet, šest ljudi koji dnevno mogu izvesti više skokova” – dodaje Drljević.

Inač, gubici će u resoru turizma Mostara sigurno biti ogromni, ukazuju prve procjene. Na Starom mostu uz ponekog prolaznika možete susresti tek “mostare” – piše agencija.