Naslovnica Mostar Mostarski SDP očekuje istinu o pomoru ribe…

Mostarski SDP očekuje istinu o pomoru ribe…

495
foto arhiva

Mostar — GO SDP BiH Mostar izrazio je saopštenju “očekivanje od institucija države da efikasno i istinito izvjeste javnost o vrsti otrova koji su razlog pomora ribe”. Reakcije je uslijedila nakon informacije da je dpšlo do “pomora ribe u rječici Sušici”, koja se ulijeva u Neretevu.

U saopštenju mostarskog SDP-a dalje stoji:

Potpuno smo svjesni kako je izlijevanje otpadnih voda deponije Uborak u Sušicu ključni razlog pomora ribe i još jedan slučaj u nizu koji dokazuje da je zabrinutost građana zbog deponije Uborak opravdana i da ona što hitnije mora biti zatvorena i sanirana.

Želimo vjerovati kako ovim slučajem svim građanima Mostara postaje jasnije kako su tvrdnje građana o stepenu zagađenosti deponije nesporne, te stoga očekujemo da inspekcija uradi svoj posao profesionalno u interesu naroda, a ne politike.

Krajnje je vrijeme je da se ozbiljno pristupi rješavanju ovog problema od strane institucija, jer najava pokvarene politike kako će jednogodišnjom privremenom okolinskom dozvolom produžiti životni vijek deponije je prije svega nezakonit, a moralno i politički potpuno pogrešan.

(StarMo)