Naslovnica Mostar Mostarski sajam nastavlja saradnju s Kinom

Mostarski sajam nastavlja saradnju s Kinom

524

Mostar — Sastanak direktorice Međunarodnog sajma privrede u Mostaru Dalfine Bošnjak i ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga sa saradnicima, na kojem se razgovaralo o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji Mostarskog sajma i Kine te o nastupu ove države na narednom sajmu, održan je u petak u Mostaru.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak podsjetila je kako je ovogodišnja zemlja partner Sajma NR Kina predstavila sve svoje ekonomske potencijale.

“Kao organizatori izuzetno smo sretni što je Kina prepoznala BiH kroz Mostarski sajam, što su izrazili veliki interes za ulaganje u BiH, a i što su naši privrednici iz BiH našli partnere u Kini i već je došlo do faze izvoza u tu državu”, istakla je Bošnjak, prenosi federalna.ba, pozivajući se na Fenu.

Navela je također kako je ambasador Ping izrazio želju za nastavkom saradnje s Mostarskim sajmom i Bosnom i Hercegovinom.

“Zahvalna sam što je ambasador Ping danas ovdje s nama, a pogotovo zato što ćemo i dalje sarađivati. Pokrajina Liaoning učestvovat će na sljedećem Mostarskom sajmu, a Kina je zainteresirana da kroz projekte učestvuje u BiH, ali je također zainteresirana i da privrednici iz BiH dođu u NR Kinu i predstave svoje ekonomske potencijale, kao i da izvoze u tu državu. Mi smo tu da stvaramo šanse i prilike, a sigurna sam kako će i privrednici iz navedenih zemalja to prepoznati te da će napraviti dobar posao”, istakla je Bošnjak.

Dodala je kako će se 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru održati od 31. marta do 4. aprila, a zemlja partner bit će Mađarska.

“Mostarskom sajmu je najinteresantnije i najbitnije ekonomsko uvezivanje ne samo firmi iz Bosne i Hercegovine, nego iz cijelog svijeta”, kazala je direktorica Bošnjak.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)