Naslovnica Mostar Mostarski Merhamet: 70 hiljada KM pomoći za Ramazan

Mostarski Merhamet: 70 hiljada KM pomoći za Ramazan

151

Mostar — Regionalni odbor “Merhameta” Mostar je ove godine tokom Ramazana u Hercegovini podijelio 900 prehrambeno-higijenskih paketa pomoći 1.705 iftara, te 3.200 kg hurmi 125 bajramskih paketića u vrijednosti od 70 hiljada KM građanima u stanju potrebe koji su postili.

Direktor Merhameta RO Mostar Adnin Hasićkaže kako je ova plemenita priča u Hercegovi realizovana u saradnji sa Osnovnim odborima koji djeluju na području Hercegovine i partnerskim organizacijama zahvaljujući brojnim volonterima koji su nastojali tokom ramazana ući u svaki dom postača u potrebi – piše klix.ba.

“Ukupna vrijednost pomoći realizovane tokom ramazana je oko 70.000 KM”, kaže Hasić.

Ističe da je “Narodna kuhinja” u Jablanici svakodnevno pripremala od 35 do 150 iftara koje su u skladu sa planom distribucije dostavljali na kućni prag postačima.

“Našu misiju dobročinstva podržale su mnogobrojne nevladine organizacije u Mostaru i drugim hercegovačkim mjestima čiji su volonteri na terenu dijelili iftare, te pomogli pri podjeli ramazanskih paketa. Iskreno se zahvaljujemo Mehametu Švedske, Njemačke i Norveške, te svim partnerskim organizacijama iz Kanade, Turske, SAD i Australije na saradnji i učešću na realizaciji ramazanskih aktivnosti”, ističe Hasić.

(StarMo)