Naslovnica Život Mostarke obradovale djecu za Božić

Mostarke obradovale djecu za Božić

287

Mostar — Dvije Mostarke Jelena Šutić i Mateja Lovrić ovog su Božića sretnima učinile mnogu djecu u stanju socijalne potrebe, organizirajući za njih humanitarnu akciju pod nazivom “Dječja želja” u kojoj su sugrađani donirali razne stvari, a ponajviše slatkiše i igračke.

Akciju su pokrenule prije nepunih mjesec dana, a odziv građana je, kako kažu, bio iuzetan. Pripremljeno je 120 božićnih paketića kojima su najpotrebnijoj djeci u Mostaru učinile radosnije praznične dane i izmamile osmijehe na njihovim licima.

– U Mostaru, nažalost, doista postoje mnoge porodice koje zbog materijalnog statusa svojoj djeci nikada nisu mogle priuštiti paketić za praznike. Vođene tom mišlju početkom decembra smo pokrenule humanitarnu akciju “Dječja želja” kako bismo toj djeci prikupili darove, znajući da su upravo darovi ono što ih najviše čini sretnima i mnogo im znače – kazala je za Fenu Jelena Šutić.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom građana kojima je iskreno zahvalila što su svojim učestvovanjem obradovali najpotrebniju djecu Mostara, kao i nekolicini mostarskih firmi koje su dale svoj doprinos akciji.

– Jako smo zadovoljne brojem građana koji su učestvovali u našoj akciji, koja je protekla više nego uspješno. Zaista nismo ni slutile da će odziv biti ovoliki i od srca hvala svima – kazala je Šutić.

Akcija “Dječja želja” jedna je u nizu akcija u čijoj organizaciji je učestvovala Mateja Lovrić koja je ove godine upravo u kategoriji humanost osvojila nagradu “Hercegovka godine”.

Mateja kaže kako se svakodnevno susreće s različitim teškim ljudskim sudbinama, teškim socijalnim položajima i teškim zdravstvenim stanjima, što ju navodi da reagira i pomogne.

– Drago nam je što smo ove godine obradovali djecu koja su u stanju socijalne potrebe i ovim darovima učinili da se i oni osjećaju radosni za Božić. Zaista je zadovoljstvo i velika sreća kada nekoga obradujete, a posebno kada se radi o najmlađima. Nema ništa ljepše nego vidjeti osmijeh i sreću jednoga djeteta – rekla je Lovrić.

(StarMo)