Naslovnica Sport Mostarska prvakinja ide na odbranu titule

Mostarska prvakinja ide na odbranu titule

217
Elma Škaljić

Mostar — Svjetsko takmičenje u body buildingu i fitnessu održaće se 4. juna u Kopru, u Sloveniji. Na tom takmičenju učestvuje i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Prva vedeta tima je mostarska šampionka Elma Škaljić, koja će na tom prvenstvu nastupiti nakon dvije godine, gdje će braniti tada osvojenu svjetsku šampionsku titulu u profesionalnoj kategoriji, saopšteno je u subotu.

Elma Škaljić, koja je inače predsjednica ogranka međunarodne bodybuilding i fitness federacije IBFF za BiH i članica Bodybuilding kluba “Mo klub” Mostar, prošla je gotovo tri mjeseca priprema za nastup na ovom renomiranom svjetskom takmičenju, koje je 2021. godine preskočila ne samo zbog pandemije virusa korona, nego i zbog povrede.

“Ove godine konkurencija na svjetskom takmičenju je još jača nego 2020. godine. bez obzira na sve, ja osjećam da sam spremna za odbranu titule”, izjavila je Elma Škaljić, saopšteno je iz BBK “Mo klub” Mostar.

Pripreme su provedene pod budnim okom trenera i predsjednika NABBA WFF svjetske bodybuilding i fitness federacije za BiH, Elvedina Škaljića, dok se za sanaciju povrede Elme Škaljić pobrinuo poznati bh. doktor Bojan Pavlović, koji je inače lični doktor teniskog šampiona Novaka Đokovića.

Putovanje Elme Škaljić na Svjetsko takmičenje omogućili su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, na čelu sa ministrom Rašidom Hadžovićem, Sportski savez Grada Mostara, na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom, te firme Ventura Trade i Champion d.o.o. Mostar.

Osim Elme Škaljić, koja nastupa u kategoriji PRO fitness model, za reprezentaciju BiH takmičiće se i Edin Ljubović iz Kaknja, Eldin Bećarević i Pavle Škrba iz Sarajeva, te Josip Filipović iz Viteza, koji će nastupiti u kategoriji budybuilding, dok će Muamer Sabljić iz Mostara takmičiti se u kategoriji fitness model.

(StarMo)